Bidraget er publisert med ropert og har blitt hentet fram på Polarsirkelsonen (tirsdag 16. desember 2014). Les mer om roperten…

Coulrophobia - frykten for klovner

Torsdag 12. februar 2015 kl. 22.00, Mo samfunnshus

Coulrophobia presenteres av Pickled Image i samarbeid med Figurteatret i Nordland.

Bildeserie med 4 bilder — bla ved å trykke på pilene

Foto: Adam DJ Laity

Etter å ha gått lei av å lage pyntelige dukketeaterforestillinger har Pickled Image gått tilbake til sine røtter: De har lagd en klovneforestilling! Ikke bare en klovneforestilling, men en skikkelig fullblods, rødnese, artig parykk og altfor store sko type forestilling. De kaller forestillingen Coulrophobia ( ku ː lrəʊfəʊbɪə ) – frykten for klovner.

Coulrophobia Teaser Trailer from Pickled Image on Vimeo.

Pickled Image er fullt klar over at dette kan være en stor tabbe fordi tilsynelatende er det ingen som vil ha klovner lengre. Alle hater dem. Spesielt det intellektuelle «rød-penn» publikumet på avantgarde teaterfestivaler lik den i Stamsund. Men forakt og hat fra publikum er en risiko Pickled Image er villige til å ta. De er villige til å gå i krigen for å få publikums latter og oppmerksomhet, selv om dette betyr at de må gå løs på seg selv!

Den bristolbaserte gruppen Pickled Image har tidligere laget forestillingene Houdini’s Suitcase (2006), Hunger (2009) og Little Edie (2011) i samarbeid med Figurteatret i Nordland .

Dik Downey startet med klovning på gatene i Barcelona for 28 år siden. Med seg på scenen har han Adam Blake, som forlot en potensiell karriere som biokjemiker for å bli klovn. Til å veilede dem i dette potensielle teatralske selvmordet har de valgt John Nickolson som regissør. John har selv opptrådt som klovn over hele verden med sitt kompani Peepolykus.

God fornøyelse!

Målgruppe: Voksne (ungdom)

Medvirkende:
På scenen: Dik Downey og Adam Blake
Regi: John Nicholson
Konsept og manus: Dik Downey, Adam Blake og John Nicholson
Dukkemaker: Dik Downey og Emma Powell
Scenografi: Emma Powell og Pickled Image
Rekvisitter og objekter: Emma Powell
Musikk og lyd-design: Simon Preston
Kostymer: Linda Anneveld
Lysdesign og tekniske løsninger: Jan Erik Skarby
Teknikk: Onela Keal
Creative producer: Vicky Andrews
Foto: Adam DJ Laity
Figurteatret i Nordland: Geir-Ove Andersen, Preben Faye-Schjøll, Ing Randi Johansen, Jan Erik Skarby og Anne Sørfjell.

Forestillingen produseres i samarbeid mellom Pickled Image og Figurteatret i Nordland, og støttes av Arts council England.

Vist 283 ganger. Følges av 2 personer.

Var du med?

En deltok Person_gray

En anbefalte Person_gray

Hvor skjer det?